Kan ik bestanden uploaden via de Dataverse API?

Gewijzigd op Ma, 29 Apr om 3:48 PM

Ja, dat kan. Je gebruikt daarvoor de DV-Uploader. De open-source DV-Uploader-tool is een aparte Java-applicatie die gebruikmaakt van de Dataverse API om bestanden naar een gespecificeerde dataset te uploaden.. Het is bedoeld als alternatief voor het uploaden van bestanden via de  user interface. Gebruik van de tool kan handig zijn bij  situaties waarin de  user interface onhandig is vanwege het aantal bestanden of bestandslocaties (verspreid over meerdere mappen, gemengd met bestanden die al zijn geĆ¼pload of bestandstypen die moeten worden uitgesloten) of de noodzaak van geautomatiseerde uploads. Meer informatie vind je hier: https://github.com/GlobalDataverseCommunityConsortium/dataverse-uploader/wiki/DVUploader,-a-Command-line-Bulk-Uploader-for-Dataverse.

Kijk voor meer informatie over de Dataverse API op: https://guides.dataverse.org/en/6.0/api/getting-started.html.