Hoe kan ik gebruikmaken van DataverseNL?

Gewijzigd op Ma, 29 Apr om 2:16 PM

Als je je onderzoeksdata wilt uploaden naar DataverseNL, moet je instelling een DataverseNL-partner zijn. De lijst met partners vind je hier: https://dans.knaw.nl/nl/data-diensten/dataversenl/instellingen/.

Als je instelling als DataverseNL-partner gebruikmaakt van SURFconext, kun je bij dataverse.nl inloggen met je institutionele account. Is dat niet het geval, dan moet je een lokaal account aanmaken.

Je hoeft niet met een DataverseNL-partner gelieerd te zijn om datasets te kunnen zoeken of te downloaden.