Wat is het verschil tussen een dataverse en een dataset?

Gewijzigd op Di, 21 Dec, 2021 om 9:46 AM

Een dataverse is eigenlijk een map en in die map kunnen datasets worden aangemaakt. Je kunt een dataverse gebruiken om datasets te ordenen op onderwerp, onderzoeksgroep of faculteit. Of je toestemming hebt om je eigen dataverse aan te maken, hangt van je instelling af. Neem contact op met je lokale DataverseNL-beheerder voor meer informatie over je rechten. Onder de tab 'contact' op https://dataverse.nl/ vind je de contactgegevens per instelling.