Welke gegevens zijn er nodig om een dataset te kunnen toevoegen?

Gewijzigd op Di, 21 Dec, 2021 om 9:46 AM

Je hebt minimaal een titel voor de dataset, de naam en instelling van de auteur(s) of dataverzamelaars, een onderwerp en een beschrijving van de data nodig. Heb je meer informatie over je data, dan kun je ook andere velden voor metadata invullen. Verder kun je documentatie- en codebestanden bij je databestanden uploaden. Hoe meer relevante informatie je verstrekt, hoe beter je dataset kan worden gevonden.

Nadat je het eerste concept van een dataset hebt opgeslagen, heb je de mogelijkheid om nog meer metadata toe te voegen. Klik op de knop ‘Edit metadata’ als je metadata wilt aanpassen of toevoegen.